TOLD

Constantin P.

January 27, 2020
outdoorsman, tatuaje, proiect fotografii tatuaje, fotograf, bushcraft

32, Outdoorsman, vlogger & fotograf

Ce făceam eu la ora 10:00 când afară erau -2 grade? Înghețam cu mâinile pe aparatul foto. În mod normal aș fi băut o cafea înăuntru, la căldură. Dar nuuuuu…domnul Constantin a crezut că este mai interesant să înghețăm prin parc. L-am întrebat chiar de câteva ori dacă este sigur că vrea afară, eu tot sperând că pot să îl ademenesc cu vreo cafea pe undeva. Dar nici pomeneală. Omul era setat. Dar am înțeles și de ce….nu mi-a trebuit mult timp să îmi dau seama că este foarte pasionat de arme și de natură. Și, cum am aflat de la el, este un true Outdoorsmen (care are și Insta). Da, știu… și eu am avut nevoie de niște explicații mai amănunțite despre ce înseamnă asta. Abilitatea de a face focul, prepararea meselor în pădure (și nu numai), construirea de adăposturi, utilizarea unor unelte precum cuțite și topoare, sculptură manuală a lemnului și multe altele ..toate adunate sunt numele de “bushcraft” care este un fel de suma a abilităților de a trăi în natură. Și se pare că activitățile astea sunt la mare căutare mai ales prin China, mai nou și prin Germania (probabil și în multe alte părți de care nu știu eu). Norocul meu că stă în Sălăjan că altfel cine știe unde ar fi vrut să facem poze…

Și m-aș fi așteptat ca tatuajul lui să fie reprezentarea unei păduri sau cel puțin un kalashnikov ceva. Doar că aparatul foto pe care îl are tatuat are semnificații mult mai profunde. Fiu de fotograf, Constantin a trăit într-o casă în care baia era transformată în camera obscură și în care sufrageria era locul unde se sortau imaginile. Deși nu a făcut și el din asta o meserie, pasiunea pentru fotografie a rămas acolo, adânc înfiptă în suflet iar tatuajul asta este dovadă cea mai bună.

“Pentru mine, aparatul foto reprezintă singură invenție posibilă de oprire a timpului printr-un click, este un simbol care îmi oferă puterea de a-mi crea propia versiune într-o realitate imortalizată deja în destin, pasiune, dragoste sau creativitate. Simbolul explorării și imortalizării aventurii în care pornesc cu mesajul: CAPTURE LIFE.”

Davina V. Previous post Davina V.
Andrei C. Next post Andrei C.
73 Shares
Copy link
Powered by Social Snap